Äkkiä, olen vihainen epäkohdista, jotka kohtaavat muita. Suorastaan raivoissani. Haluan muuttaa asioita, nostaa esille asiat, jotka vaikuttavat yleisiin mielipiteisiin ja joita ei vielä ole esitetty.

Sillä ei ole väliä, tunnenko vääryydenteon kohteen vai en, mutta tuntemieni kohdalla tunne on oikeastaan puristava ja kuristava. Haluan saada kaikki muut ihmiset maailmassa ymmärtämään, mitä he joutuvat käymään läpi.

Samalla haluaisin saada ihmiset näkemään ne vääryydet, joilta ummistamme silmämme joko tietämättömyyttämme tai piittaamattomuuttamme.

Haluan pakottaa ihmiset katsomaan. En saarnaten, en julistaen, en hurmostentäyteisillä kirjoituksilla. Haluan vain pakottaa ihmiset näkemään, tietämään ja tekemään sitten päätöksen omantuntonsa mukaan.

Äkkiä olisi ihan kauhea tarve tietää, etteivät ihmiset ole niin pahoja, miltä päältä päin näyttäisi. Että kun heille kerrotaan tieto ja faktat, mahdollisuudet ja vaikuttimet, heille on annettu edes mahdollisuus muodostaa mielipiteensä.

Entä jos he päättävät minun mielestäni väärin? Sallivat hiljaisesti hirvittävyydet, pahuuden, julmuuden ja lauhkeasti jatkavat valintojaan, vaikka ne tuottaisivat jossain kaukana, jollekin tuntemattomalle, hirveyksiä?

En tiedä. En todellakaan tiedä. Ainoa, mihin voin pyrkiä, on totuus. Kertoa ja näyttää, viedä heidät hetkeksi sinne. Jos minulle vain annetaan siihen mahdollisuus.

Ja vihaan mustavalkoisuutta. Haluan aina tuoda esiin kolikon toisen puolen. Kaikki ei ole niin kurjaa miltä näyttää, eikä kaikki kaunista, mikä kiiltää.

Mutta tämä perusteeton viha, kiukku ja jopa pieni kostonhalu. Mikä minussa saa kärvistelemään jonkun toisen kärsimysten vuoksi? Eikö maailmantuska kuulu ikävuosiin 12-18 ja sen jälkeen koita aikuisuus? Milloin minua koittaa se armahdus, jonka aikuisuuden tuoma viileä realistisuus sallii? Etäännyttäminen, kyky kääntää katse toisaalle ja puhua ruoskaiskujen sijaan siitä, miten hienoa kun käsityöammateissa vielä ruoskia valmistetaan. Milloin koittaa tuo aikuisuuden viileä kerros, joka vie maailmantuskan täysin toisaalle?