Blogiini tavattoman mukavasti ja kirjoitustaitoisesti kommentoiva henkilö on saanut minut pohtimaan mitä tarkoittaa, kun joku nimeää itsensä "Nimeä Vailla". Mitä kertoo henkilöstä kun haluaa nimetä itsensä anonyymina. Minua on aina kiehtonut arvoituksellisuus ja mystisyys, mitä sen taakse kätkeytyy. Kuka niin fiksusti kirjoittava voisi löytää jotain vaatimattomasta tajunnanvirta-päiväkirjablogistani? Onko hän joku hyväntahdon henkilö joka kommentoi moneen blogiin? Kirjoittaako hän itse jonnekin? Joku menneisyydestäni? Kapteeni Nemoa pienenä lukenut ja fani? Pixarin animaation nähnyt ja siihen ihastunut? Miksi valita itsellensä nimimerkki, joka merkitsee nimetöntä?

Anonyymiys ja samanaikainen näkyvyys saa mielikuvituksen kutkuttamaan. Koska olen luonnostani positiivinen ja utelias, yritän pähkäillä mitä tämän nimen taakse kätkeytyy. :)

(Lyhyitä kirjoituksia, pitääkseni itseni kasassa ja ajatukseni aktiivisina.)

Laitetaan vielä omasta nimimerkistäni. Lovetar, Lovitar, Loviatar. Häntä kuvataan joskus virheellisesti kuoleman jumalattareksi, vaikka asialla on hänen sisarensa Tuonetar. Kyseessä on hahmo kansalliseepoksestamme, Kalevalasta. Joissakin taruissa Lovetar/Loviatar kuvataan vielä erillisenä siskoksena Tuonettaren, Kipu-Tytön sekä Louhin lisäksi. En ole koskaan kahlannut läpi koko Kalevalaa, mutta ilmiselvästi pitäisi. Alunperin nimimerkkini piti olla Kipu-Tyttö, joka aiheuttaa ihmiskunnalle kipuja kipukiveä kääntämällä. Se tuntui sopivalta kun tahattomasti tunnun välillä aiheuttavan tuskaa lähipiirilleni. Kipu-Tyttö oli kuitenkin tuolloin varattu, samoin Lovetar, joten päädyin Loviattareen. On kiehtovaa, että hahmon tulkinta on joissain tapauksessa ristiriitainen (tosin kalevalasta en tiedä, lupaan lukea sen lähiaikoina tietääkseni kunnolla nimimerkkini alkuperän). Louhi olisin voinut myös mielelläni olla. Toisin kuin jotkin tulkinnat kärjistävät, Louhi ei mielestäni ollut kärttyisä ja pahansisuinen akka, vaan itsenäinen ja vahvatahtoinen nainen, joka halusi tyttäriensä parasta aikana jolloin naimakauppa ei aina palvellut tyttären parasta. Toki hän oli ovela, juoni ja häijy, mutta hän oli myös mahtava noita ja ei pelkästään pelätty, vaan myös kunnioitettu eukko. (Eukko on hyvä, vahva ja voimakas vanha savolaiskuvaus komeasta sekä pystyvästä naisesta.) Louhi, Kipu-Tyttö sekä Tuonetar/Lovetar vaikuttavat kaikki tavallansa itsenäisiltä ja vahvoilta naisilta. He tekevät oman osuutensa hyvässä ja pahassa, pitäen tasapainoa yllä.

Lisäys: Joissain kuvauksissa Lovetar on myös kuvattu "ilkeyden" tai pahansuopuuden jumalattareksi.