Tämä alkoi jo ma 25.12. parilla näppylällä, mutta kirjoitan takautumina kunnes pääsen nykyhetkeen.

Maanantai-iltana manailin T:lle muutaman kutisevan näppylän ilmestyttyä käsiin. Olen varmaankin saanut jotain itselleni sopimatonta ruokaa ja nyt joudun tuskittelemaan paikallisen kutinan kanssa. Menin normaalisti nukkumaan ja koska tiistai oli vielä vapaa oltuani aaton töissä, nukuinkin kymmeneen asti aamulla.

Herättyäni ihmettelin kutinaa jaloissa ja sinnehän oli tullut pieni armeija punaisena helottavia urtikarianypyköitä. Iltapäivällä kolmeen mennessä jaloissa ja alaselässä oli satoja, nopeahkosti laajenevia paukamia. Kutina oli sietämätön. Puoli kuudelta illalla tunsin voimakasta kurkkukipua ja turvotusta kurkussa ja lähdimme Jorviin päivystykseen.

En ymmärrä, miten Jorvissa voikin aina vastaanotto olla kuin Helgan kidutuksen henkilökunnan kanssa keskustelisit. "Mikä sua nyt vaivaa? Mikä sulla on hätänä? Mitä sä haluaisit, että me nyt sitten tehtäis?". Nuo ovat aiempia kokemuksia, nyt kestettyäni tiuskimista ja kopeaa käytöstä otettiin sentään sisään jonottamaan.

Kirjauduimme sisään puoli seitsemältä, mutta pääsen vasta puoli yhdentoista jälkeen illalla hoidettavaksi. Pari päivää sairaslomaa ja seuraava potilas käsittelyyn ennen kuin ehdin ovesta ulos.

Jatkuu.