Minulla on älyttömän kuivat kynsinauhat. Tietenkin ne rispaantuvat ja nypin niitä, jolloin niistä tulee entistä kuivemmat, tikkuuntuneemmat ja rumemmat! Ostin kokeiluun lumenen kynsinauhavoidetta noin kuukausi takaperin. Siitä ei juuri ole ollut apua. Paitsi että se kirvelee jos kädet ovat kärsineet tiskaamisesta, - minullahan ei tiskikonetta ole ollut viimeiseen viiteen vuoteen, se myöskin haisee mielestäni vahvan pistävälle. Nyt sain suosituksen Mavalapen nimisestä tuotteesta jota ottaa kokeiluun.

Tuntuu hassulta levittää huopakynämäisestä päästä öljyä kynsinauhoille. Olen niin tottunut rasvoihin, että suhtaudun ainakin aluksi epäilevästi öljyyn hoitavana, vaikka tiedänkin sen tehokkaaksi. Tuoksu on ihanan mieto ja eteerinen, maku kukkainen. Maun tiedän jyrsittyäni jälleen hajamielisyyttäni yhtä ärsyttävästi rispaantunutta kynsinauhaa. Tätä kynää on muuten kauhean hauska käyttää! Se näyttää tyylikkäämmältä kuin puristeltava tuubi vaikka ulkonäkö muuten onkin toivottoman halpa ja ruma. Mutta halpa merkkihän mavala onkin. Kokemukseni mukaan hinta-laatusuhde on ainakin kynsilakoissa hyvä, joten pidän kyllä mavalan tuotteista. Kynsilakkapullot ovat lisäksi näppärän pieniä, joten jos edes joka viikko ei tule lakattua kynsiä, lakka ei pääse kuivumaan sitkoisaksi ja mene hukkaan. Tämä mahdollistaa myös hyvällä omatunnolla värien kanssa leikittelyn. Sehän on vain hauska pikkupullo! Ostetaanko mustaa, syntisen punaista vaiko keväisen omenanvihreää? Tosin en tiedä onko tänä vuonna sitä ihanaa vihreää mitä löysin pari vuotta sitten. Tällä kertaa sorruin 50-luvun helakanpunaiseen vaikkei se ihan värini olekaan. Kynsilakat ovat ihania, mutta minä toivottoman laiska niitä laittelemaan.

Mutta mavalapen. Katsotaan millaista jälkeä se saa aikaan vai saako. Minulla oli aikana ennen käsitiskiä pehmeät ja kauniit kädet, pitkien ja vahvojen kynsien kera jotka kasvoivat luonnostaan kauniin kaareutuviksi. Kaipaan niitä käsiä, kynsiä ja kynsinauhoja. Katsotaan saanko ne takaisin. :)

Ai niin. Mr. T:n kynsinauhat kaipaavat myös kipeästi hellästi hoivaavaa eheyttäjää, joten taidan ottaa toiseksi koekaniiniksi pahaa aavistamattoman armaani.