Hampaassani on reikä. Huomasin sen syksyllä, mutta en ehtinyt ajatella asiaa sen kummemmin. Joulun jälkeen huomasin, että vaikka reikä on ihan pikkuinen, se on suoraan purupinnassa ja pureskelu saattaa välillä vihlaista ikävästi. Pelkään kuollakseni hammaslääkäriä ja kaiken lisäksi se on hirveän kallista. Varsinkin julkisella puolella. Viime kerralla (vajaa pari vuotta sitten) kun lääkäri paikkasi "pienen ja helpon" reiän se maksoi minulle melkein koko hampaan. Eikä takeita vieläkään ole siitä, saanko pitää sen. Ilmeisesti hän kyllä paikkasi oikean hampaan, mutta hioi väärää kun paikkaa piti saada matalammaksi. Älkää kysykö miten tämä on edes mahdollista.. Tämän seurauksena paikka jäi korottamaan ja hammas kipeytyi aivan hirveästi. Asiaa korjattiin neljä kertaa julkisella puolella (tällä summalla olisin paikannut vaikka kaksi hammasta yksityisellä) jonka viimeinen tapahtuma oli tilanne jossa silmät muljahdellen, vartalo täristen makasin jälleen porattavana, ilman minkäänlaista puudutusta "Kun muuten me emme näe kunnolla onko paikka nyt sopivan korkea" ja silmät vettä valuen. Allekirjoittanut ihmettelee miten ne aiemmat paikat on voitu sitten hioa sopiviksi paikkauksen ja puudutuksen jälkeen. Kipu oli niin sanoinkuvaamatonta että iho nousee edelleen kananlihalle. Kuvitelkaa hammas, joka on joutunut jatkuvalle rasitukselle vuoden ajaksi ja joka viikko kipeytynyt enemmän ja enemmän. Tuntui ettei poraaminen ole koskaan ohi ja lääkäri oli sitä mieltä että hammas on varmasti haljennut kun on kerran niin kipeä, kiskaistaan irti vaan. Tässä vaiheessa allekirjoittanut kirkaisi "Eiiiiiiii!!" sillä seurauksella että lääkäri hermostui minuun täysin ja varmaan muilla kipupäivystyksessä istuvilla nousivat niskakarvat pystyyn. En tiedä moniko luikki häntä koipien välissä takaisin kotiin potemaan.

Mutta nyt. Nyt sain äidiltäni suosituksen todella kärsivällisestä ja hyvästä hammaslääkäristä ja olen todellakin valmis maksamaan sen muutaman sata euroa paikkauksesta. Saan puudutukset poraamista varten ja kunnollisen amalgaamipaikan minulle täysin sopimattoman ja hammasta murentavan muovipaikan sijaan. Odotan melkein innolla. Vain melkein. Hammaslääkäri on ehkä pelottavin paikka koko maailmassa ja näen lisäksi toistuvasti "hammaspainajaisia". Unia joissa hampaat putoavat, murskautuvat, murenevat, mädäntyvät tai muulla tavoin tuhoutuvat.

Tämän vuoksi en nyt ehdi pahemmin blogia kirjoitella. Koska pk-seudulla yksityisten palkkiot ovat taivaissa, teen yhtä tarjottua työvuoroa lukuunottamatta kaikki ylimääräiset mitä vain saan haalittua. Tämä tarkoittaa paria melko rankkaa työviikkoa jolloin en joka päivä ehdi edes kotiin, saati kirjoittaa mitään. Mutta taidan saada ainakin 300 euroa säästöön hammaslääkärilaskua varten! Se yksi työvuoro muuten.. Hetken tunsin kiusausta ottaa senkin vastaan, mutta Mr. T on kultaisista kultaisimpana ostanut minulle jo lipun johonkin mäiskintämatsiin (vapaaotteluun?) jota olemme menossa porukalla katsomaan. Siinä vaiheessa kun mies sanoi "Haluatko sä mennä töihin? Kyllä me varmasti aina joku saadaan tilalle, tärkeintä että saat riittävästi nyt rahaa." meinasin alkaa parkua liikutuksesta. Mr. T esitti tarjouksen ihan vilpittömästi ja huolissaan minusta. Tajusin etten todellakaan halua sinä iltana tehdä mitään muuta kuin olla rakkaani kanssa. En tajua miten minulla voi olla noin ihana mies. Enkä ansaitse häntä, mutta ei kerrota sitä hänelle. Hys hyss..