Tajunnanvirtaa:

Jumaleissön että joulukiire, stressi ja ruuhka kyrsii.
Jos on jo lähtiessä nuttura kireellä tai pipo väärin päin, niin hei älä vaivaudu! Joko katkeaa verisuoni päästä tai otsaan kasvaa käyrä siinä kun jonottelet omaa vuoroasi tuhannella eri osastolla ja kassalla kun keräät tietysti kerralla ne jouluostokset niin pieruvaarin kakkavaipoista esikoisesi bätmänmaniaan. Niin paitsi että hei, vähänks oot ollut pois kuvioista viis vuotta koska nyt bätmän ei ole SE juttu vaan myyty loppuun jo kaks vuotta sitten. Olis varmaan kannattanut hei katsoa mitä menee lasten ohjelmissa ja leffassa niin että oisit istuttanu kersas oman aikalaistensa muottiin ja voisit ostaa viimeisimmän villityksen oheisrihkamaa. Paitsi että nekin on myyty loppuun jo viime elokuussa. Oisit ollu ajoissa liikkeellä pösilö!!

Kun olet viimein saanut suurimman osan tavaravuoresta kerättyä ja ryhdyt latomaan tiskille tavaraa, niin joku tärisevä mummo kiilaa siihen kuola suupielestä valuen ja uikuttaen eikö nyt voisi ihan nopeesti vaan maksaa kun jalat jäi talvisotaan ja pumppukin pettää kohta. Siinä selän takana on jumalauta sata paheksuvaa silmäparia seuraamassa jos et anna mummeroisen kiilata. Kun ähisten olet varttitunnin pitänyt tavaroita kainalossa soman mymmelin kerrottua sairashistoriansa ja kaivettua viimeiset viisisenttiset kassalle, lähtee myyjä tauolle. Odottelet vielä hetken kuumissasi kunnes joku tulee paikkaamaan paikalta karannutta. Ja auta herra ja armo jos tiuskaiset myyjäparalle tilanteesta. Kun eihän tämä sirkeäsilmäinen ja iloinen kapitalistipukin pikku apulainen ole syypää että kaveri lähti menemään ja sinä olet odottanut siinä tuomiopäivästä asti niin että hiki valuu selästä persvakoon ja kaulasta tissiväliin. Kun myyjärukka on itkun partaalla lukemassa viivakoodeja ja pakkaamassa tavaroitasi, mumiset häpeissäsi anteeksipyyntöä samalla kun tunnet miten kanssaruuhkailijoiden paheksunta hengittää suoraan niskaan. Kun vihdoin pääset poistumaan, tunnet miten pahat katseet seuraavat ja myyjälle ojennetaan nenäliina. Sinulle ei, sinä saat pyyhkiä hien hihaan ja niistää kaulaliinaan ihan omassa yksityisessä surkeudessasi.

Kun viimein pääset poistumaan liikkeestä, niin bussi kurvaa juuri nenän edestä jättäen jäätymään pystyyn kymmenen asteen pakkaseen. Hikikarpalot muuttuvat jääkiteiksi ja vähintään yksi kasseistasi alkaa osoittaa hajoamisen merkkejä. Odoteltuasi helkatin puoli tuntia kun toinen bussivuoro jättää välistä, pääset könyämään bussiin missä muistat että perkele, lompakko jäi kassalle.

En tiedä miten pääset kotiin eikä kiinnosta. Veikkaan, että jokainen joulustressin lannistama menee kauppaan, ostaa sitruunan ja pistää ryttyyn pyllyyn ettei ensi vuodesta tulisi yhtään helpompaa. Hauskaa joulua.