Onneksi viikonloppu oli aurinkoinen, silä nyt taivas on tumma ja valuttaa vettä heti jos ulos uskaltautuu. Ilma on vilpoinen mikä harmittaa suunnattomasti, sillä atoopikkona kun nyt olisi mahdollisuus ottaa aurinkohoitoja lomalla niin eikös se itse piilottele jossain pilvien takana.

Loma alkoi ihanasti. Kävimme syömässä ihastuttavassa italialaisessa ravintolassa jonka lasagne on makuhermoja hivelevää! Samalla T antoi yllättäen etukäteen synttärilahjani, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti lähteä tänään Iisalmeen sukulaisteni luokse jolloin emme olisi päässeet kahden syömään. Alunperinkin epävarma kyyti sittemmin peruuntui, joten jäimme vain lorvimaan kotiin.

T:n antama synttärilahja oli huikea. Nokian suloisin puhelin valkoisilla kuorilla ja pinkeillä yksityiskohdilla, johon mies oli viiden (5 ! ) kuukauden ajan etsinyt lempitaiteilijoideni ja elokuvieni kuvia taustakuviksi sekä suosikkikappaleideni ja tunnarieni musiikkeja soittoääniksi. Lahja oli niin yllättävä ja ajateltu, että menin aluksi aivan sanattomaksi. Mikä määrä vaivaa tuohon on täytynyt nähdä.. Nyt voin sanoa hyvästit surkealle samsungille mihin ei edes torkkuherätystä saanut laitettua, soittoäänien lataamisesta tai taustakuvista puhumattakaan.

Ateriaa seurasi elokuva Ice Age 3 mitä voin suositella jokaiselle joka aiemmista osista on pitänyt! Itse nauroin miltei läpi leffan, mielettömän hauska. Tosin ikärajasuositukset varmasti pitävät paikkansa, takuulla perheen pienimmät näkevät painajaisia pahiksesta jos tuon liian nuorina katsovat.

Lauantaina olikin vuorossa piknik Suokkiin, minne aina yhtä järkevänä pistin mustan paidan ja olin paistua kypsäksi sen sisällä. Eväsretki oli ihan hauska vaikka miltei myrkytin T:n ystävän tyttöystävän kun Rinna oli käynyt möyhäämässä vilttimme sisällä. Yleensä älyän aina kysellä kissa-allergikot, mutta tämä tuttavuus on niin uusi etten ollut ehtinyt kartoittaa tilannetta. Harmittaa edelleen. :( Lemmikinomistajana on minun vastuullani etteivät muut joudu tukaliin tilanteisiin kehruukoneideni karvanerityksen vuoksi. Onneksi neito vaikutti onnistuvan välttelemään allergeeneilla kuorrutetun huopamme ja heti kun hän poistui hetkeksi kipaisin ruohikon toiseen laitaan raivolla pudistelemaan peittoa. Loppuilta onneksi meni ilman sen kummempia kommelluksia ja viihdyimmekin paikan päällä seitsemän tuntia. Sen jälkeen olisi ollut hauska lähteä jatkoille, ellen olisi juuri ennen lomaa saanut jostain sitkeää ja ikävää silmän sidekalvontulehdusta. Oltuani koko päivän ilman antibiootteja (jotka täytyy säilyttää jääkaapissa ja tiputtaa silmiin 2-3 tunnin välein..) oloni oli sen verran ikävä ja tukala, että jatkot jäivät väliin. Toisaalta oli kiva herätä virkeänä sunnuntaina ja möllötellä tyytyväisenä koko päivä T:n kainalossa.

Tänään Henriikka tulee luokseni kylään, joten olen pyrkinyt tekemään taas kissaympäristöstä mahdollisimman allergiavapaan. Johtuen typeristä talonyhtiön rajoituksista, en päässyt tomuttamaan mattoja, mutta muuten olen pyrkinyt puunaamaan kämpän siedettäväksi. Täytyykin lähteä kauppaan hakemaan jotain hyvää vierasvaraksi. Harmi että budjetti jo nitisee ja natisee liitoksissaan enkä saa kestittyä ystävätärtäni kovin ruhtinaallisesti. Yllättäviin lääkemenoihin on mennyt pian parisen sataa euroa, joten matkakassani on huvennut niin uhkaavasti ettei loppujen lopuksi synttärienkään peruuntuminen harmita niin hirveästi. Aika köyhät bileet olisivat olleet, sananmukaisesti.