Olin viikon ajan niin kipeä, että välillä teki mieli itkeä. Yskin, yskin ja yskin niin että lopulta ääneni meni pelkäksi pihinäksi, olin ihan sekaisin kun en ollut vuorokausiin saanut nukuttua ja pitkä sekä piinallinen kuume sekä raastava päänsärky pitivät minua päiväkausia vuoteen pohjalla. Olen ollut pisimmällä sairaslomalla mitä ikinä työelämässä. Toista viikkoa. Nyt menen huomenna töihin, vaikka mieluusti olisin vielä viettänyt yhden puhtaasti sellaisen toipilaspäivän. Mutta onneksi on kyseessä vain kuuden tunnin päivä, enköhän siitä selviä joten kuten. Sitten onkin pari vapaapäivää jotka voin käyttää vielä toipumiseen.

Onneksi T kävi täällä ja laittoi ruokaa, hoivasi sekä piti muutenkin hyvänä. Minä sen sijaan hyvin epäkiitollisesti nukuin kaikki yöt enemmän tai vähemmän sohvalla miltei istuvassa asennossa etteivät keuhkot täyttyisi niin nopeasti limasta. Ja ooh, tähän väliin tätä-et-halunnut-tietää yksityiskohta! Yskintä oli niin rajua, että kerran onnistuin sinkoamaan yhden hienon ysköksen keuhkojen pohjalta kuin tykinlaukauksena suoraan poskionteloihin ja sieraimesta ulos! Yhdellä yskäisyllä yskös koriin ja piste!

Koska elämäni ei selvästikään ollut vielä kyllin kurjaa parikymmentä minuuttia kestävissä yskänkohtauksissa, sain lohdukseni antibioottikuurin joka pisti mahan totaalisen sekaisin. Niinpä vuoron perään ryntäsin vessaan yskimään kaksinkerroin ja seuraavaksi nyyhkimään pytylle kaksinkerroin vatsaa vääntäessä. Myös kuukauden suositut tulivat siihen samaan syssyyn kun nyt muutkin kurjuudet ja sairaudet kerran olivat koolla.

Loppujen lopuksi vatsa ja kyljet saivat yli viikon tehotreenin ja todellakin tuntee, että töitä on tehty. Ties millainen pyykkilauta vatsasta sukeutuisi jos yskä jatkuisi vielä pari viikkoa. Ikäväkseni ruokahalu on pysynyt jatkuvasti ennallaan ja keksin ihan uusia herkkujakin. Juustokakkukeksejä! Toisin sanoen tehdään simppeli juustokakkutäyte jota nautitaan digestive-keksien ja viinirypäleiden kera. Maitorahkaa, maustamatonta tuorejuustoa ja marmeladia sopivassa suhteessa sekaisin. Ja sitä reilu kerros keksille, kruunuksi rypäle ja ääntä kohti. Ihme kyllä huolimatta mässäilystäni, olen laihtunut noin kilon. Sentään jotain hyvää yskäkramppi-vatsalihastreenin lisäksi.

Sain muuten myös näppikseni hengiltä irrottamalla näppäimet ja pyyhkimällä kostealla. Vedenkestävä mun pyllyt! Nyt on käytössä varanäppäimistö jossa taas ongelmalapsen osaa esittää vain vasemmalta puolelta toimiva space. Tällä on todella työlästä kirjoittaa, joten en tiedä kuinka paljon ja minkätasoista tekstiä nyt tuotan, kun sanojen väleihin täytyy lähes järjestään lisätä jälkikäteen välit vasaralla suostuttelemalla.

P.S. Kiitokset vielä Wiilealle blog awardista! Sain lisättyä sen pienen maanittelun jälkeen vuodatuksen sivuille. :)